Mooie natuurgebieden van Nederland

Voor de meeste mensen is het niet moeilijk om het mooiste natuurgebied op te zoeken in Nederland.
Bijna iedereen zal wel zeggen dat het nationaal park de Hoge Veluwe een prachtig gebied is. Het is een zeer groot natuurgebied van zeker 5500 hectare (55 km2). De Hoge Veluwe wordt gekenmerkt door grasvlakten, korstmossteppen, loofbomenbossen, vliegdennenbossen, heidevelden en natuurlijk ontbreekt het algeheel bekende stuifzand zeker niet. Al met al vinden de meeste Nederlanders dit toch echt de mooiste plek van Nederland om een heerlijke wandeling te maken in de natuur. Zelf kiezen voor stuifzand, heiden, of een bos, alle keus is er.

Vele soorten wilde dieren
Ook zullen de vele soorten wilde dieren die hier te vinden zijn niet ontbreken, zo zijn er wilde zwijnen, reeën, edelherten en moeflons te bezichtigen zijn. het is natuurlijk wel even zoeken, want zij staan niet voor de show in het gebied. Een geweldige eigenschap die de Veluwe heeft, is het grote aantal aan vogels. Voor vogelhobbyisten is het geweldig om hier eens een kijkje te nemen. Op elke hoek zit wel weer een andere soort vogel. Van klein tot aan zeer grote roofvogels. Er is ook een rode lijst beschikbaar, dit is een lijst met bedreigde vogelsoorten, deze kunt u dan ook tegenkomen. De vogels maken een tussenstop in de natuurgebieden om vervolgens door te vliegen naar het noorden.

De geschiedenis van de Hoge Veluwe
De Hoge Veluwe vertoont veel synoniemen wat betreft de geschiedenis met bijvoorbeeld de Drents-Friese wold. Een zeer lange tijd geleden was de Veluwe nog bedekt met ijs. Dit heeft ervoor gezorgd er geen vennen te vinden zijn maar alleen maar groeiend laagveen, maar in grote reliëf verschillen in het landschap. Een samenspel van ijs en wind heeft gezorgd voor zeer mooie en erg groot uitgestrekte bossen en heuvels.

Dit bericht is geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>